HELPPI

Ruokohelvestä valmistettu ympäristöystävällinen ja pölyämämätön hajua sitova kuivike on täydellinen ratkaisu kodin kuivikkeeksi. Ruokohelven kasvatus auttaa muuttamaan myös entisiä turvesoita hiilinieluiksi. 

Ekologinen kotimainen kuivike on ykkösvalinta niin kuluttaja- kuin ammattikäyttöön

Kuivikkeen merkitys kotitalouksissa on kasvanut viime vuosina kotikompostoinnin yleistyttyä. Markkinoilla on tarjolla monenlaisia kuivikevaihtoehtoja, joiden välillä on suuria eroja niiden ominaisuuksissa paitsi käytön ja kustannusten niin myös ympäristöystävällisyyden suhteen. 

Keski-Suomessa Konnevedellä kotimaassa viljellystä ruokohelvestä valmistettava kuivikepelletti on yksi kuivikemarkkinoiden uusimmistä innovaatioista. Pölyämätön, voimakkaasti hajut itseensä sitova ja kustannustehokas ruokohelpipelletti on käytössä myös todellinen ympäristöteko. Suomessa ruokohelpeä viljellään esimerkiksi käytöstä poistetuilla turvetuotantoalueilla. Itä-Suomen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ruokohelpi hillitsee merkittävästi entisen turvetuotantoalueen kasvihuonekaasupäästöjä ja hiilen ja ravinteiden huuhtoumaa, ja muuttaa alueet kasvihuonekaasulähteistä kasvihuonekaasunieluiksi. 

– Ruokohelpi on ylivertainen paitsi kuivikkeena ominaisuuksiltaan niin viljelemällä tätä kotimaista kasvia ja valmistamalla siitä pellettejä kuivikkeeksi, teemme samalla todellisen ilmastoteon. Ruohohelpipelletillä voidaan korvata kaikki ulkomailta tuodut kuivikkeet ekologisella lähituotteella kotimaasta, kertoo HELPPI-ruokohelpipellettejä valmistavan Penerg Oy:n yrittäjä Raimo Kinnunen

Perheyrityksenä toimivan yrityksen arvoissa korostuvat vahvasti paitsi korkean laatutason tuotteet niin taustalla jatkuvasti mielessä oleva ajatus siitä, että ruokohelpipelleteillä voidaan tehdä hyvää.

Kotikäytössä kompostoitaessa ruokohelpipelletin ansiosta kuivakäymälöiden ja kompostien jätteet kompostoituvat hyvin nopeasti. Kompostoreissa ei tarvitse myöskään käyttää erillistä kompostiherätettä, sillä kompostori pysyy käymistilassa käytettäessä pelkkää ruokohelpipellettiä. Lemmikkieläinkäytössä on erinomainen, nykyaikainen vaihtoehto kissanhiekalle. Pölyämättömät, imukykyiset pelletit murenevat nopeasti pieneksi puruksi ja sitovat tehokkaasti hajua. Ruokohelpipelletti sopii mainiosti myös kanien ja muiden pieneläinten kuivikkeeksi. 
 
– Ruokohelpeä on tutkittu ominaisuuksiltaan viime vuosien aikana paljon ja se soveltuu erinomaisesti paitsi kotitalouskäytössä huussin ja kompostiin niin myös korvaamaan ympäri maailmaa rahdatut ongelmajätteeksikin muodostuvat kissanhiekat, Kinnunen kertoo. 

Penerg Oy

Postiosoite
Äijäläntie 1162
, 41390 Äijälä

Käyntiosoite

Tankosentie 34

44300 Konnevesi

Y-tunnus

2412062-1

Yhteys
045 126 7915

info@penerg.fi

Seuraa Helppiä somessa!